Allt du behöver inom discgolf  Vi skickar varje dag  Bonus på allt du handlar

I team Discgolf.nu ingår

Michael Jansson, Mora

Hur länge har du varit aktiv och vad fick dig att börja med discgolf?

Jag har spelat Discgolf i nio år. Mitt första möte med sporten var då jag följde med en arbetskollega till Visättra i Huddinge för att testa discgolf.

Ditt bästa discgolfminne?

När jag åkte till Glas Blown Open i USA. Det var magiskt, alla människor som var där för att spela. En trevlig tillställning och en magisk sammanhållning. Banorna var grymma, en riktigt bra upplevelse som rekommenderas.

Detta har du alltid i bagen?

Regelboken, handdukar och Birdy Bag.  Nötter för energi.

Vilka discar är dina topp tre?

Mercy,  Explorer och Sword

Din målsättning för 2020?

Min målsättning för 2020 är att bli mer konsekvent i spelet och med det kanske gå upp ett snäpp i disc så man slipper ta i så mycket. Bli bättre på att utnyttja discarna mer vinkelmässigt.

Bästa putter, midrange, fairway och distance enligt dig?

Bästa putter är Pure Soft ,midrange är Truth, fairway Explorer och driver Sword som är en grym driver man kan manipulera. 

 

Linus Engdahl, Falkenberg

Hur länge har du varit aktiv och vad fick dig att börja med discgolf?

Första gången jag testade discgolf var 2012. Jag tyckte det var kul så jag fortsatte spontanspela med kompisar men det tog ett par år innan jag verkligen blev fast. Jag ökade på mina timmar på banan stegvis och när jag bestämde mig för att börja tävla 2016 gick jag verkligen all in. Idag är discgolfen mitt absolut största fritidsintresse och jag drivs både av att pusha min egen förmåga och att driva utveckling inom sporten.

Vad är ditt bästa discgolfminne?

Mitt bästa discgolfminne är från European Masters 2016 på Järva. En helt fantastisk sommarvecka där jag både fick spela den bästa bana som jag hittills prövat (spectator rounds) samt uppleva discgolf på absolut elitnivå. 

Detta har du alltid i bagen?

Ett discgolfanpassat första hjälpen-kit med det som krävs för rivsår och skavsår.

Vilka är dina topp tre discar?

Jag har en gammal Z-Line Buzz OS som fortfarande är guld för hyzerinspel både backhand och forehand. Sen har jag en två Avery Destroyers som är mina go-to drivers. Den ena aningen mer insliten än den andra.

Vad har du för målsättning med discgolf?

Målsättningen vad gäller mitt eget spel är att nå en nivå där jag regelbundet kan utmana Sveriges bästa. En nivå jag vet att jag kan spela på när jag är på topp. Vad gäller utvecklingen av sporten så är målsättningen att Halland ska växa ytterligare på den svenska discgolfkartan. Att genom bra banor och moderna föreningar skapa förutsättningar för att både bredd och elit ska trivas i länet. Idag är discgolfen mitt absolut största fritidsintresse och jag drivs både av att pusha min egen förmåga och att driva utveckling inom sporten.

Bästa putter, midrange, fairway och distance driver enligt dig?

Jag är verkligen en allätare när det kommer till discar. Jag bryr mig väldigt lite om märke, färg eller form utan letar enbart efter det som flyger så som jag vill. Alla de stora leverantörerna har kompletta linjer och jag använder discar från samtliga. Väl avvägda i stabilitet och fart har jag något för alla kast och väderförhållanden som kan uppstå.

 

Ruth Schlissel, Stockholm

Hur länge har du varit aktiv och vad fick dig att börja med discgolf?

"Hey, wanna play disc golf?" var frågan jag fick februari 2020 bara någon vecka efter att jag flyttat till Sverige från USA.

 

Ni kan gissa svaret.

 

Ditt bästa discgolfminne?

 

Ett kärt minne är när jag stod i ett litet rum som var butik, lager och kontor på samma gång. Jag var alltså hos discgolf.nu och väljer noggrant för att köpa min första disc någonsin.

 

Speed, glide, turn eller fade spelade ingen roll. Jag valde den som hade ett stort R (för Ruth) som tryck.

 

 

Detta har du alltid i bagen

Efter SM 2021, lärde jag mig att alltid ha minst fem handdukar i väskan, haha… om ens det räcker!

Vilka är dina topp tre discar?

Lots, Kaxe Z, och Reko.

Vad har du för målsättning?

Kasta längre, träffa mina linjer mer konsistent, bättre forehand och känna mig trygg att putta inom cirkeln. Lyckas jag med det borde min rating och tävlingsresultat gå åt samma håll. Oh, och inte en enda dubbelbogey!

Bästa putter, midrange, fairway och distance enligt dig?

RekoKaxe ZLots samt Sapphire

 

Tim La Torre Öberg, Uppsala

Hur länge har du varit aktiv och vad fick dig att börja med discgolf?

Jag har tävlat och varit aktiv i ca 7 år men jag kastade min första disc redan 2001.

Ditt bästa discgolfminne?

Mitt första ace! Jag mötte två ungdomar på banan som kastade en klassisk frisbee. Jag frågade om de undrade något om sporten men de var ganska blyga och sa nej. Några hål senare kommer de ikapp mig och då erbjuder jag dem att prova en disc, de sa nej igen. Jag tar då samma disc och kastar in ett ace. Deras blickar !?

Detta har du alltid i bagen

Min telefon på ”mute” ?

Vilka är dina topp tre discar?

Trident, Trespass och Pig

Vad har du för målsättning?

Jag tävlar hela tiden mot min egen rating.

Bästa putter, midrange, fairway och distance enligt dig?

PureEmac TruthSaint och Trespass (dessa passar nästan alla spelare)

 

Malte Holm, Halmstad (Junior)

Hur länge har du varit aktiv och vad fick dig att börja med discgolf?

Jag har spelat discgolf i 4 år och började pga att en kompis fick med mig till banan. Nu har han slutat och jag har verkligen fastnat för sporten.

Ditt bästa discgolfminne?

Det var nog första gången jag vann Novice i klubben och det efter ett särspel. Det var roligt eftersom mitt spel var på topp, alla hejade på mig och det var en juste stämning. Jag hade haft det som ett delmål och det blev ett bra minne.

Detta har du alltid i bagen?

Förutom för många discar så har jag vattenflaska, handduk och extra markörer. På tävling har jag alltid något mellanmål och ett gäng kakor med mig.

Vilka discar är dina topp tre?

Fuse är absolut den bästa discen enligt mig. Jag använder den i allt från hyzerinspel till längre turnoverkast. En perfekt disc med mycket glid för alla. På andra plats kommer Jade eftersom att jag för tillfället kastar rakast med den. På tredje plats har jag Sapphire. Jag kan nå längre distans med den och litar på att den fadar tillbaka i slutet.

Din målsättning för 2022?

Jag vill utveckla mig som spelare och fortsatt ha kul med min sport. För närvarande har jag 816 i rating och har som mål att nå 900 under nästa säsong. Ett mål är att utveckla fler olika typer av kast, min teknik och prova olika sorters banor i Sverige. 

Jag vill även vara delaktig i att sprida sporten och vara en inspiratör. Under säsongen vill jag utveckla min Youtubekanal och få fler följare. Sist men inte minst vill jag kunna hävda mig i konkurrensen med övriga juniorer i Sverige och skaffa mig fler vänner.

Bästa putter, midrange, fairway och distance enligt dig?

Utefter min teknik och mina förutsättningar just nu så passar dessa discar mig bäst:

Putter: Pure 

Midrange: Fuse 

Fairway: Jade eller River

Distance: Mamba Champion eller Sapphire

Eftersom min armkraft inte är så snabb så använder jag mig mycket av understabila discar för att kasta rakare. Jag får även mer längd i kasten. I slutet av nästa säsongen så räknar jag med att jag har helt nya favoriter.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen